Predicţiile acestui an privind mediul digital şi canalele de comunicare evidenţiază nevoia de a optimiza reclamele video şi pe cele pentru ecranele mobile, de a evalua oportunităţile televizoarelor conectate la internet şi de a dezvolta conţinut de brand care să inspire.
Traseul consumatorului devine independent de dispozitivul de accesare şi de canalul de comunicare, pe măsura ce din ce în ce mai mulţi oameni cumpără în momentul şi în modul care li se potrivesc cel mai bine; transformarea site-urilor de e-commerce din pure canale de vânzare în mijloace de comunicare; transformarea spoturilor într-un vehicul care oferă direct link-ul la canale digitale de pe care se poate cumpăra.
În 2016, brandurile vor investi mai mult in online şi, în special, în publicitatea video pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, multe branduri vor irosi milioane, neglijând nevoia de a adapta conţinutul în funcţie de format. Marketerii isteti vor lua în calcul mediul digital mai devreme în procesul creativ şi vor pre-testa reclamele mai asiduu.
“Cresterea recentă a popularităţii soft-urilor de ad blocking reflectă faptul ca receptivitatea consumatorilor va fi o provocare majoră în 2016. Brandurile care nu reuşesc să targeteze consumatorii într-un mod potrivit, cele care doar adaptează acelaşi conţinut la mai multe formate sau cele care se bazează doar pe reclame plătite nu au şanse mari să îşi crească vânzarile. Abilitatea de a fi conectat la platformele digitale atunci când consumatorii îşi doresc acest lucru, cu un conţinut foarte bun, într-un format care nu este intruziv, este cea care va distinge marketerii de succes de cei care pur si simplu deranjează.