Un nou studiu a scos la iveală faptul că infecțiile cu coronavirus au scăzut în Marea Britanie în luna martie. Scăderea infecțiilor este pusă pe seama succesului campaniei de vaccinare anti-COVID. În studiu nu au fost luate în calcul Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.
Studiu: Infecțiile cu coronavirus au scăzut în Marea Britanie în luna martie a acestui an
Prevalenţa infecţiilor cu noul coronavirus în Anglia a scăzut la jumătate din martie, mulţumită unei campanii de vaccinare eficiente împotriva covid-19, însă variante noi ale SARS-CoV-2 rămân o ameninţare, arată o anchetă publicată joi, relatează Reuters.
Acest studiu, REACT, realizat de către cercetători de la London College, arată că numărul contaminărilor cu noul coronavirus a scăzut şi atinge o medie de unu la 1.000.
”Rezultatul de azi (joi) demonstrează impactul campaniei noastre de vaccinare asupra ratei infecţiei în întreaga ţară”, apreciază ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock.
Acest studiu nu acoperă Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care luptă separat împotriva covid-19.
Acest studiu REACT este una dintre cele mai mari anchete cu privire la covid-19 realizate în Anglia, unde peste 127.000 de voluntari au fost testaţi în perioada 15 aprilie-3 mai.
Coronavirus România, 13 mai
Avem parte de alte sute de cazuri noi faţă de bilanţ coronavirus 12 mai. De asemenea, creşte îngrijorător şi numărul deceselor. În spitale, la Terapie Intensivă, medicii încearcă să îi salveze pe pacienţii care au forme grave de COVID.
Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
1.020.194 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cel mai afectat județ continuă să fie Capitala, unde s-au înregistrat 95 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. Rata incidenței cumulate la 14 zile a scăzut la 1,30 la mia de locuitori.
Sursă foto: Dreamstime