O treime dintre copiii americani se joacă cu telefonul mobil înainte de a învăţa să meargă sau să vorbească, potrivit unui studiu prezentat sâmbătă, în cursul reuniunii anuale a societăţilor de pediatrie din SUA, care are loc la San Diego, în statul american California, scrie duminică ziarul spaniol ABC.
Academia de Pediatrie recomandă să nu fie expuşi la aceste dispozitive minorii care nu au împlinit 2 ani. Studiul a fost efectuat pe baza răspunsurilor date la un set de 20 de întrebări de părinţii unor copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani internaţi într-o clinică pentru pacienţi cu venituri scăzute. Dintre cei care au răspuns chestionarului, 97 % aveau în casă televizoare, 83 % tablete electronice, 77 % telefoane inteligente şi 59 % acces la internet, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.
Rezultatele cercetării au relevat faptul că minorii care nu împliniseră un an fuseseră extrem de expuşi la diferite dispozitive electronice: 52 % văzuseră programe de televiziune, 36 % au atins un ecran, 2 % au sunat la telefon, 15 % au folosit o aplicaţie şi 12 % s-au bucurat de un joc video.
Marea majoritate (73 %) a părinţilor au afirmat că îşi lasă copii să se joace cu asftel de dispozitive în timp ce ei se ocupă de probleme domestice, 65 % au spus că îşi calmează micuţii cu asemenea dispozitive, iar 29 % au declarat că le folosesc pentru a-şi adormi fiii sau fiicele. Timpul de utilizare a dispozitivelor electronice creşte rapid cu vârsta, 26 % dintre copiii de până la 2 ani şi la 38 % dintre cei de 4 ani petrecând cel puţin o oră pe zi în acest mod, mai arată studiul prezentat la San Diego.