Utilizatorii multi-screen petrec un timp egal vizualizând conţinut video la televizor şi conţinut video pe platformele digitale, însă rămân mult mai puţin receptivi la reclamele digitale, conform AdReaction: Video Creative in a Digital World, un nou raport realizat de Millward Brown.
Studiul, lansat astăzi, analizează comportamentul multi-screen şi folosirea diverselor ecrane de către peste 13.500 de utilizatori din 42 de ţări. Studiul include, de asemenea, concluzii din studii de testare de reclame realizate în paralel pentru spoturi TV, reclame video online şi reclame video pentru telefoanele mobile. Rezultatele ajută marketerii să înţeleagă cum, unde şi de ce oamenii se uită la conţinut video, când sunt consumatorii deschişi către publicitate şi ce abordări creative funcţionează cel mai bine pe fiecare tip de ecran.
Studiul arată că, la nivel global, luând în considerare utilizatorii multi-screen cu vârsta cuprinsă între 16-45 ani, se urmăreşte conţinut video timp de peste trei ore în fiecare zi (în medie 204 minute). Cel mai mare interval petrecut zilnic este în Nigeria – 4.5 ore, în Ungaria raportându-se, pe de altă parte, cel mai redus interval – 2.5 ore pe zi. În timp ce televizorul este responsabil pentru jumătate din timpul petrecut vizionând conţinut video (102 minute), device-urile mobile îşi adjudecă o treime (45 de minute pe smartphone, 20 de minute pe tabletă), iar laptopurile/ computerele beneficiază, în medie, de 37 minute din acest timp. Deşi mediul digital prezintă pentru marketeri o oportunitate importantă de a face publicitate, receptivitatea la reclamele video din mediul digital este mult mai scazută (19% favorabilitate) faţă de cea la reclamele de la televizor (29% favorabilitate).
Oamenii vor să se simtă urmăriţi
AdReaction Video a descoperit că utilizatorii au cea mai mare receptivitate (42%) la reclamele video care îi targetează pe baza intereselor lor sau pe baza mărcilor preferate (receptivitate 40%) şi sunt cel mai puţin receptivi la reclamele bazate pe istoricul navigării web (25%). Deşi comportamentul din timpul navigării pe web poate conduce la targetare bazata pe interese, diferenţa putând părea doar de nuanţă, în realitate ea contează pentru utilizatori.