Ţările dezvoltate pierd 40% din mâncarea pe care o produc din cauza deficienţelor de transport, a depozitării inadecvate, a drumurilor proaste, a inundaţiilor şi secentei. SUA irosesc până la 40% din mâncare prin pierderile din procesul de producţie, pierderile ce apar la depozitare sau din deşeurile consumatorilor.
În fiecare an, la nivel global, se irosesc 1,3 miliarde de tone de mâncare, îndeajuns ca să hrănească cele 868 de milioane de persoane care merg seara la culcare cu stomacul gol. Cel mai îngrijorător este faptul că un sfert din mâncarea irosită provine de la consumatori. Fiecare american aruncă zilnic 0,6 kilograme de mâncare şi sunt 300 de milioane de cetăţeni în SUA. Mâncarea irosită zilnic de americani echivalează cu 2.275 de dolari pe an.
Pierderile de mâncare din Africa Subsahariană, cauzate de inundaţii, secetă, ciuperci, mucegai sau depozitare inadecvată, ajung la circa 100 de milioane de tone în fiecare an. Această mâncare este îndeajuns să umple două miliarde de cărucioare de cumpărături, care ar putea încercui Pământul de 41 de ori.
Click pentru mărire