17% dintre persoanele chestionate consideră că Franţa va cunoaşte “cu certitudine” o situaţie similară, în timp ce 32% au răspuns “da, probabil”. Dintre cei care au răspuns negativ (51%), 37% au spus că Franţa “probabil nu” va ajunge într-o situaţie similară celei în care se află Grecia, iar 14% au răspuns: “cu siguranţă nu”.

Acest rezultat este în recul în raport cu cel din noiembrie (57%), cu atât mai mult cu cât procentajul francezilor convinşi că un scenariu grec nu ar putea “cu siguranţă” să se adeverească în Franţa a crescut cu 12 procente în decurs de trei luni (de la 2%, în noiembrie 201,1 la 14%, în prezent), comentează cotidianul Bordeaux, citat de Agerpres.

Potrivit sondajului, 70% dintre simpatizanţii UMP (partid prezidenţial) cred că Franţa nu va cunoaşte o situaţie asemănătoare celei din Grecia în următorii ani. Simpatizanţii stângii (54%) şi cei ai Frontului National (82%, extrema dreapta) cred contrariul. Sondajul a fost realizat pe 16 şi 17 februarie pe un eşantion de 1.007 persoane din populaţia franceză în vârstă de 18 ani şi peste această vârstă.