Un american din statul Virginia va primi 632.000 de dolari pentru cei 22 de ani pe care i-a petrecut în închisoare dintr-o greşeală a acuzării. Arthur Whitfield a fost acuzat că a violat două femei în 1982 şi a primit 63 de ani de închisoare. Din fericire, un test ADN realizat în 2004 a demonstrat că nu el era făptaşul şi a fost eliberat de îndată.

 

După cinci ani în care s-a judecat cu statul, a primit în sfârşit răspuns favorabil şi i se va acorda suma de 632.000 de dolari, ca daune morale. Suma reprezintă 90% din salariul mediu anual din statul în care a fost încarcerat, înmulţit cu numărul de ani de încarcerare.

 

Suma exactă este 632.867 de dolari, din care va primi prima tranşă de 126.573 de dolari luna aceasta, iar restul banilor vor fi puşi într-un fond care va putea fi accesat începând de anul viitor. Whitfield va pierde restul de bani pe care îi mai are de luat imediat ce va comite o infracţiune şi va ajunge iarăşi în închisoare.

 

Whitfield avea un job mărunt la o mică fabrică din oraşul natal şi locuia cu tatăl său într-un apartament. Acum speră să îşi cumpere o casă spaţioasă, mai ales că preţul imobiliarelor s-a prăbuşit în urma crizei subprime şi să continue un tratament costisitor pentru cancerul de ficat cu care a fost diagnosticat.