Un grup format din zece senatori americani, atat democrati cat si republicani au propus constituirea unui fond de 84 miliarde de dolari prin care sa sprijine transformarea drastica a industriei si peisajului auto din SUA.

Astfel, circa 20 de miliarde $ ar urma sa fie folositi pentru „sprijinirea trecerii de la benzina si motorina la combustibili ce nu se bazeaza pe petrol in urmatorii 20 de ani pentru 85% din masinile ce vor fi produse”.

Acest fond pentru ajutorul de stat alocat industriei auto cuprinde si alocarea a 7,5 miliarde $ pentru incurajarea dezvoltarii unor vehicule ce vor functiona folosind combustibili alternativi, precum si alte 7,5 miliarde $ alocate constructorilor, pentru a putea sa-si reutileze fabricile. Mai mult, pe langa acest fond, au fost propuse inlesniri de taxe aplicate producatorilor in valoare de circa 7.500 dolari pentru fiecare consumator ce achizitioneaza un vehicul cu propulsie alternativa.

De asemenea, va fi oferita suma de 2.500 dolari pentru acei posesori de autovehicule care isi vor modifica masinile pentru a putea folosi combustibili alternativi.

Sursa: Motor Authority