Preşedinţia Statelor Unite analizează înfiinţarea unei agenţii guvernamentale care să protejeze mai bine consumatorii americani faţă de practicile financiare riscante, care stau la baza crizei actuale, a anunţat secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner.

Mai multe propuneri, care vor reduce riscul în sistemul financiar, vor fi finalizate în următoarele săptămâni, şi ar putea include o agenţie de protecţie a consumatorilor, a declarat Geithner, prezent la audieri în faţa Comisiei pentru Alocări Financiare a Camerei Reprezentanţilor.

„Analizăm efectele înfiinţării unei comisii, sau agenţii independente, care să ajute la adoptarea şi aplicarea de reguli mai stricte pentru protecţia consumatorilor”, a spus oficialul american.

Executivul american nu a luat încă o decizie privind structura şi atribuţiile noii agenţii.

„Nu ne aflăm, încă, în stadiul unei decizii privind structura clară, competenţa sau raportul cu alte organizaţii a noii instituţii”, a adăugat şeful Trezoreriei.

Piaţa ipotecară americană, care a înregistrat o dezvoltare susţinută în ultimii ani, s-a aflat la baza declanşării crizei financiare mondiale în septembrie 2008.

SURSA: Mediafax