Băncile centrale din zona euro ar putea să plătească cel puţin 100 de miliarde de euro ce ar urma să ajungă într-un fond special creat pentru a sprijini ţările care au dificultăţi în a-şi ţine sub control datoriile.
"Şi alte bănci centrale, de exemplu, Rezerva Federală a SUA, sunt aparent pregătite pentru a finanţa o parte din costuri", scrie Die Welt, menţionând că această idee va fi dezbătută săptămâna viitoare, când secretarul Trezoreriei americane Timothy Geithner va vizita Europa.
Obama le dă sfaturi liderilor europeni
Preşedintele american Barack Obama este "foarte implicat" în discuţiile cu liderii europeni ce vizează salvarea zonei euro, dar îşi păstrează sfatul în spatele uşilor închise, decât să se adăuge "cacofoniei" de soluţii expuse public, a declarat trimisul Washingtonului la Bruxelles, William Kennard.
Datorită experienţei acumulate în urma crizei financiare din 2009, administraţia SUA "poate oferi o mulţime de sfaturi, dar nu dorim să le prezntăm public", a spus Kennard citat de EuObserver.
Încă de luna trecută de la summitul G20 de la Cannes, Obama "a fost foarte angajat", în discuţiile cu privire la criza din zona euro şi "a dat multe apeluri telefonice pentru a-şi oferi sfaturile", a adăugat ambasadorul, fără a specifica soluţia pe care o sprijină Casa Albă.