A fost descoperită o nouă tulpină COVID! Are 46 de mutații. Ce spun oamenii de știință

Autoritățile sanitare din Franța au anunțat că a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului de către cercetătorii de la Spitalul Universitar din Marsilia. Aceștia au declarat că 12 pacienți au fost descoperiți cu o variantă a coronavirusului necunoscută până acum și i-au dat un nume provizoriu.

Cu toate acestea, autoritățile spun că nu există semne că noua variantă, care are 46 de mutații, să poată depăși tulpina Omicron, cea care reprezintă peste 60% din cazurile de coronavirus înregistrate în Franța.

Amintim că cei mai faimoși gemeni ai Franței s-au stins din viață din cauza coronavirusului. Cei doi au refuzat să se vaccineze, declara un prieten comun, care a adăugat că aceștia erau convinși de faptul să stilu lor de viață foarte sănătos și igiena strică îi vor feri de infectare. Cu toate acestea, ei s-au infectat în luna noiembrie a anului trecut.

SUA, un nou record de infectare

Autoritățile sanitare de peste ocean arată că SUA au trecut de un milion de cazuri de coronavirus, înregistrate în doar 24 de ore. Cu toate acestea, principalul consilier științific al președintelui Joe Biden, Anthony Fauci, spune că țara încă nu a atins vârful.

Pe fondul răspândirii rapide a tulpinii Omicron, mii de școli de peste ocean și-au amânat reluarea cursurilor în clase, programate pentru această săptămână.

„Ştiu că, în ultimele trei săptămâni, mulţi au fost în vacanţe, s-au adunat mai mulţi, aşa că nu ştiu ce va fi când revenim. Ne aşteptăm, din nou, la cifre mari privind infectările. Consider că este în regulă ca fiica mea să revină în sala de clasă. Sunt, însă, îngrijorată pentru cei care nu s-au protejat”, spune un părinte.

Primarul New York-ului a decis ca instituțiile de învățământ să se deschidă, însă a sporit numărul testelor. De asemenea, dacă un elev este descoperit cu coronavirus, întreaga clasă nu mai intră în izolare așa cum se întâmpla până acum, însă colegii celui infectat vor trebui să își facă teste rapide la domiciliu.

„Cel mai sigur loc pentru copiii noştri este clădirea şcolii”, spune primarul New York City.

Experții spun că noua tulpină descoperită în Africa de Sud reprezintă un pericol mai mare pentru copii decât pentru adulți.

„Un grup de vârstă la care ar putea fi probleme îl reprezintă copiii foarte mici, din cauza infectării căilor respiratorii superioare”, a explicat un medic.

Agenția americană a medicamentului a autorizat doza booster pentru copiii de 12 ani și mai mari, vaccinați deja cu două doze din serul Pfizer. Pot fi imunizaţi şi copiii mai mici, cu vârste între 5 și 11 ani, dacă au sistemul imunitar compromis.