Un blogger american, care a avut ideea originala sa isi invite toti cititorii sa asculte piese ale formatiei Guns N’Roses nepublicate pe piata poate considera ca a facut cea mai mare greseala din viata lui. Pe langa faima, respect din partea comunitatii rock si a blogosferei, s-a ales si cu… un dosar penal.

Blogger-ul in cauza, sub pseudonimul de Skwerl a recunoscut in fata agentilor FBI ca el este autorul postarii pe internet a acelor piese muzicale si s-a laudat chiar ca PC-ul i-a sarit in aer de cat de multe descarcari s-au facut de pe blog-ul sau.

Eliberat contra unei cautiuni de 10.000 de dolari, blogger-ul in cauza risca o pedeapsa severa cu inchisoarea, pentru incalcarea legislatiei internationale a drepturilor de autor si o amenda de peste 250.000 de dolari, daca se va ajunge in instanta. Exista totusi o „portita” prin care avocatii celui acuzat il pot scoate basma-curata. Este vorba de faptul ca Skwerl a postat piese muzicale care nu exista inca pe piata, nu au fost lansate, nu se vand si ar putea sa nu fie niciodata lansate. Daca, totusi, formatia rock lanseaza albumul la care lucreaza si poate demonstra in instanta ca i-au fost afectate vanzarile din cauza gestului necugetat al inculpatului, Skwerl isi va continua cariera din spatele gratiilor.

Sursa: 20 minutes