Un american a avut o idee „geniala” sa scape de plata impozitelor. Aplicand zicala ca doar doua lucruri sunt sigure in viata –  taxele si moartea  –  americanul, pe numele sau George Michael (nicio legatura cu artistul pop britanic) a vrut sa elimine macar una din „sigurante”.

 

Proprietar al unei companii imobiliare de succes, George Michael s-a gandit ca impozitul pentru casa in care locuieste, un adevarat palat de 3 milioane de dolari, ar putea fi cu 80.000$ dolari mai mic anual, daca…isi transforma casa in biserica.

 

Ideea nu a fost greu de pus in aplicare: cateva insemne religioase, o inregistrare sumara a „bisericii” sub numele de „Biserica Armeneasca din Lake Bluff”, cateva anunturi in presa locala si gata reducerea de taxe.

 

Fals! Pe langa semnele puse ostentativ pe peluza casei („Proprietate privata”, „Acces interzis”) americanului nu i-a venit si ideea sa ceara acordul comunitatii in care locuieste pentru transformarea casei proprii in biserica, asa cum obliga legea in Statele Unite.

 

Astfel, George Michael are de platit o amenda de 115.000$ pentru zilele in care casa a fost folosita pe post de biserica, in contradictie cu planul urbanistic si decizia primariei din Lake Bluff (o suburbie a orasului Chicago)

 

George Michael sustine ca decizia de a-si transforma casa in biserica a luat-o in urma accidentului sotiei sale, o femeie foarte religioasa, care nu se mai putea deplasa. De asemenea, Michael a prezentat fotografii cu prieteni, deveniti „enoriasi” peste noapte si fotografii cu un altar, despre care nu se stie daca exista intr-adevar acolo unde sustine Michael, pentru a dovedi ca intentiile sale sunt pur religioase.

 

Sursa: Chicago Tribune