Este foarte laudabil cand cineva, in setea sa de cunoastere, imprumuta de la biblioteca sute de carti si DVD-uri. Un adevarat intelectual, nu? Mai grav este ca „spiritul erudit” in cauza a „uitat” sa mai returneze ce a imprumutat si s-a gandit sa faca si niste bani pe internet.

 

Un american de 34 de ani din Denver a primit 10 ani de inchisoare pentru furt calificat, dupa ce a imprumutat 1.400 de carti si DVD-uri de la mai multe biblioteci din Denver si orasele din imprejurimi. Politia nu poate proba daca inculpatul a citit macar vreuna din cartile furate, insa cert este ca zicala „ai carte, ai parte” functiona de minune. Thomas Pilaar, hotul de bibilioteca vindea cartile prin intermediul unui site american si probabil ca ar mai fi facut multa vreme acest „sport”, daca un cumparator nu ar fi anuntat politia, dupa ce a gasit o carte stampilata cu numele unei biblioteci publice din Denver.

 

Pe langa cei 10 ani de „facultate”, Pilaar trebuie sa restituie 53.549 de dolari. Libraria Publica din Denver a pierdut 35.000 de dolari, iar cea din Douglas County  peste 11.000 de dolari.

 

Sursa: msnbc