Posturile de televiziune CNN, ABC şi CBS l-au dat drept câştigător pe Romney, iar liderul Partidului Republican din acest stat a afirmat că, după numărarea a circa o jumătate dintre buletine, Romney a întrunit 37 la sută din voturi, devansându-i pe Rick Santorum şi Ron Paul, creditaţi fiecare cu câte 24 la sută din voturi.

Statul Washington va trimite 43 de delegaţi la Convenţia Partidului Republican, unde se va decide candidatul care îl va concura pe democratul Barack Obama, actualul preşedinte al SUA

Responsabili ai Partidului Republican au subliniat rata de participare ridicată la aceste alegeri, în timp ce campania din alegerile primare se dovedeşte a fi mai strânsă decât s-a prevăzut, cu trei zile înainte de ‘Super Marţi’, când acestea vor fi disputate în zece state în acelaşi timp.

Romney este în fruntea cursei pentru cei 1.144 de delegaţi necesari pentru a câştiga învestitura republicanilor. ‘Super Marţi’, cu cei peste 400 de delegaţi vizaţi, reprezintă o miză serioasă pentru candidaţi. Statele Georgia, cu cei 76 de delegaţi, şi Ohio, cu 66 de delegaţi, sunt cu precădere importante. În afară de statele Ohio şi Georgia, candidaţii republicani se vor confrunta marţea viitoare în statele Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, Dakota de Nord, Alaska şi Vermont.

Până la această oră, cei trei rivali ai lui Romney, inclusiv fostul preşedinte al camerei Reprezentanţilor, Newt Grinrich, s-au plasat pentru o scurtă perioadă în fruntea cursei pentru învestitură, însă niciunul nu s-a impus drept un favorit ferm al republicanilor în confruntarea cu democratul Obama.
SURSA: Agerpres