Potrivit unui raport Strategy Analytics în trimestrul trei al acestui an în China au fost livrate 23,9 milioane de smartphone-uri, iar în SUA 23,3 milioane de unităţi, cu 7% mai puţin faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Cele mai populare smartphone-uri în China sunt cele Nokia (28%), urmate de cele Samsung  (18%).

Un număr de 112 milioane telefoane mobile inteligente au fost vândute la nivel global în trimestrul al treilea al acestui an, în creştere cu 42% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă Gartner.

Creşterea anuală de 42% înregistrată în trimestrul al treilea este mai mică faţă de creşterea de 74% înregistrată în trimestrul al doilea şi ritmurile de creştere de peste 100% înregistrate de piaţă smartphone în ultimii ani.

Smartphone-urile au fost responsabile pentru 26% din vânzările totale de telefoane mobile, în creştere uşoară faţă de 25% din total în trimestrul al doilea.

În topul producătorilor de smartphone, grupul sud-coreean Samsung Electronics a devansat pentru prima dată rivalul finlandez Nokia . În trimestrul al treilea al acestui an, Samsung a vândut 24 milioane smartphone comparativ cu 19,5 milioane unităţi în cazul Nokia. Grupul american Apple a vândut 17,2 milioane telefoane mobile inteligente.