Conducerea unei şcoli generale din statul Carolina de Nord a găsit o metodă ingenioasă pentru a strânge fonduri. Cine vrea mărire de notă plăteşte 20 de dolari şi poate astfel să îşi crească media generală.

 

Dupa ce vânzarea de ciocolată a eşuat lamentabil, directorul şcolii Rosewood Middle School din Goldsboro i-a anunţat pe elevi că pot prmi note mai mari, dacă plătesc o taxa de 20 de dolari/mărire. Oferta este valabilă inclusiv la obţinerea notei de trecere.

 

În urma criticilor potrivit cărora este vorba despre un act de corupţie (note pe bani, cu chitanţă), directorul scolii,  Susie Shepherd, s-a apărat, susţinând că nu este suficient ca „destinul” şcolar al unui elev să fie schimbat radical de câteva note mărite artificial.

 

Pe de altă parte, în cazul unui student la facultate în SUA, însăşi propunerea obţinerii unei măriri de notă pentru bani este încadrată ca faptă penală, ceea ce automat atrage sancţiuni dure, precum exmatricularea şi posibil închisoarea, fapt valabil şi pentru profesorii care percep bani. Responsabilii din structurile de conducere ale ministerului învăţământului din SUA se tem că astfel elevii sunt învăţati o lectie greşită, care le-ar putea dăuna în viitor.

 

SURSA: msnbc