Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din SUA (CPSC) a precizat că până la această dată au fost înregistrate 92 de incidente în întreaga ţară, dintre care 26 de explozii care au provocat arsuri, scrie Agerpres.
CPSC a mai anunţat că Mexicul şi Canada au decis la rândul lor să recheme telefoanele din această gamă.
În total, 55 de incidente au provocat pagube materiale, a adăugat CPSC care a precizat că s-au declanşat incendii în maşini şi chiar într-un garaj.
'Bateria litiu-ion cu care este dotat Galaxy Note 7 se poate supraîncălzi şi exploda, expunând consumatorii la serioase riscuri de arsuri neaşteptate', a explicat autoritatea care săptămâna trecută i-a îndemnat pe americanii proprietari de smartphone-uri Galaxy Note 7 să îşi închidă telefoanele şi să nu le mai folosească.
Consumatorii au două soluţii: înlocuirea telefonului sau restituirea contravalorii, a precizat joi CPSC.
Săptămâna trecută, Samsung a cerut consumatorilor săi din Coreea de Sud să nu mai folosească Galaxy Note 7 şi să le ducă la centrele service, în cadrul procesului de rechemare. La 2 septembrie, compania sud-coreeană a suspendat vânzarea acestei 'phablete' (gamă de telefoane situată între smartphone-uri şi tablete).
Decizia americană reprezintă o lovitură serioasă pentru producătorul sud-coreean care a anunţat miercuri că va lansa un software update pe piaţa din Coreea de Sud pentru a limita la 60% capacitatea de încărcare a bateriei telefonului Galaxy Note 7 cu scopul de a evita supraîncălzirea lor şi, deci, explozia.