Creşterea este slabă la nivel planetar, iar guvernele trebuie să recunoască faptul că în momentul de faţă creşterea este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm pe plan mondial, a afirmat Geithner.

Acesta le-a recomandat statelor să-şi adapteze politicile bugetare în consecinţă.

"În momentul actual, creşterea economică a SUA este de circa 2% pe an. Este prea puţin pentru noi", a subliniat ministrul american, indicând că Statele Unite au nevoie de o creştere de cel puţin 2,5% – 2,8% pentru a putea spera într-o scădere a şomajului.

"Este nevoie de o creştere mai puternică" – a insistat Geithner, care a salutat cu această ocazie proiectul de relansare a economiei şi a angajărilor prezentat la 8 septembrie de preşedintele Barack Obama, dar ale cărui şanse de a fi aprobat de Congres sunt limitate.

Timothy Geithner şi-a exprimat, totodată, temerea că statele europene se preocupă prea mult de reechilibrarea finanţelor publice, în detrimentul creşterii.

Joi seara, ministrul american urmează să se întâlnească la un dineu de lucru la Washington cu omologii săi din G20, din care fac parte economiile dezvoltate şi emergente.
SURSA: Agerpres