SUA și Rusia, discuție în privința atacurilor cibernetice. Se desfășoară un dialog închis, serios și confidențial

hacker

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a transmis că Rusia și Statele Unite poartă un dialog între departamentele de profil în problema atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice a ambelor țări.

SUA și Rusia, discuție în privința atacurilor cibernetice. Se desfășoară un dialog închis, serios și confidențial

Ambasadorul Rusiei la Washington a explicat că autoritățile din Rusia poartă un dialog serios pentru a rezolva problema atacurilor cibernetice.

„Statele Unite ne spun: Auziți, prieteni, sunt acolo, la voi, niște ruși care încearcă să intre în portofelele noastre, care atacă obiective ale infrastructurii noastre critice; trebuie să faceți ordine acolo”, a spus Anatoli Antonov, punctând că „în această privință se desfășoară un dialog închis, serios și confidențial între departamentele corespunzătoare”.

De asemenea, diplomatul a arătat că, la conferințele de presă ale președintelui SUA, Joe Biden, „nu se aud acuzații că guvernul rus se află în spatele acestor atacuri ale hackerilor”.

Antonov a completat că i-a înștiințat pe colegii americani în legătură cu atacurile lansate de hackeri asupra servelor rusești din timpul „Liniei directe” pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut-o, recent, cu cetățenii.

Rusia are o nouă Strategie de Securitate Națională

Amintim că Vladimir Putin a aprobat anterior o nouă Strategie de Securitate Națională, are constată că „forţe distructive” interne şi externe încearcă să folosească actualele provocări pentru a destabiliza Rusia.

Documentul, de 43 de pagini, publicat sâmbătă pe portalul digital de informaţii guvernamentale, subliniază că sporirea infrastructurii militare a NATO în apropierea frontierelor ruse şi exerciţiile pentru posibila folosire a armelor nucleare împotriva Rusiei cresc ameninţările militare cu care se confruntă ţara.

Noua Strategie, care o înlocuieşte pe cea aprobată la 31 decembrie 2015, semnalează că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor este însoţită de posibilitatea sporirii ameninţărilor pentru siguranţa cetăţenilor, a societăţii şi a statului.

„Folosirea în Federaţia Rusă a tehnologiilor informaţiei şi a echipamentelor de telecomunicaţii străine creşte vulnerabilitatea resurselor informatice ruse, inclusiv instalaţiile de infrastructură critice”, se menţionează în document.