Concret, adulții cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani sunt cel mai probabil să consume alimente fast-food, iar aproximativ 45% consumă zilnic aceste alimente nesănătoase.
În mod surprinzător, potrivit studiului CDC, consumul de alimente fast-food este de fapt mai mare printre familiile bogate. Astfel, cei cu venituri mari aleg acelaşi tip de mâncare nesănătoasă aproape în fiecare zi. Iar, potrivit studiului, cu mai mult de o treime dintre adulții americani fiind obezi, experții declară că se pregătesc pentru situații critice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2, notează Daily Mail.
sursa foto: Daily Mail
Carnea prelucrată, pâinea îndulcită, alimentele prăjite și sosurile grase consumate zilnic sunt printre cele mai nocive alimente, iar consumul excesiv poate duce la afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi diabetul și insuficiența cardiacă, „criminalul” numărul unu în lume.
Totuși, în ciuda campaniilor de sănătate publică, cifrele noi publicate de către Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) arată că 37% dintre adulţii din SUA nu iau în seamă avertismentele.
Studiul evaluează starea de sănătate a adulților și a copiilor din SUA și urmărește schimbările de-a lungul timpului, iar după vârsta de 40 de ani, consumul de fast-food al americanilor scade constant. Aproximativ 38% dintre adulții cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani au mâncat zilnic fast-food, în timp ce doar 24% dintre cei cu vârsta de 60 de ani și peste au făcut același lucru. Majoritatea adulților au raportat consumul de alimente fast-food la prânz și cină, la 43,7% și, respectiv, 42%.
Liz Weinandy, dietetician la Ohio State University Medical Center Wexner, a recunoscut că nu este surprinzător consumul de fast-food printre oamenii tineri, dar a spus ratele sunt foarte îngrijorătoare. „Acești oameni probabil au crescut cu alimente fast-food și nu mai gătesc atât de mult, se pregătesc pentru condiții precum obezitatea și diabetul de tip 2”, a declarat ea.
Dieteticianul mai trage un semnal de alarmă referitor la expunerea copiilor la aceste alimente nesănătoase. Mai exact, cei mai mari consumatori de fast-food, cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani sunt cei care vor avea probabil copii mici. „Prin expunerea copiilor lor la fast-food încă de când sunt mici, aceștia încep să se îmbolnăvească de la o vârstă fragedă”, a spus dieteticianul.