Lacomie sau talent? „A great asset” sau doar sac fara fund? Salariile celor mai buni CEO ai momentului din SUA ridica semne de intrebare in ceea ce priveste egalitatea in sanse si recunoasterea pe drept a meritelor.

Asociatia United for A Fair Economy (UFE) a publicat un studiu in care concluzia este socanta: unui salariat mediu ii trebuie 364 de ani de munca in continuu ca sa atinga salariul anual mediu al unui director general prezent in lista Fortune 500 CEO, de 10,7 milioane de dolari.

Daca ar fi sa comparam cu alte functii si profesii, cei prezenti in topul 500 CEO au castigat 204 ori mai mult decat cei mai buni generali ai Armatei SUA si de trei ori mai mult decat cel mai bine platiti directori executivi din Europa.

De asemenea, cel mai bine platiti directori de fonduri mutuale din SUA au castigat chiar si 650 de milioane de dolari pe an, ceea ce inseamna de 22.000 de ori mai mult decat un muncitor mediu, cu un salariu de 29.500 de dolari /an.

Asociatia UFE cere guvernului de la Washington sa schimbe Codul Fiscal, pentru a modifica grila de impozitare, astfel incat astfel de diferente grosolane sa nu afecteze climatul din piata muncii, pe termen mediu si lung.

Sursa: USA Today