Potrivit importatorului mărcii japo-neze în România, Subaru Motors Trading, Forester a fost apreciat pentru siguranţă, manevrabilitate şi funcţionalitate, dar şi pentru emisiile reduse de CO2, eficienţa, consumul şi raportul calitate-preţ ale maşinii.

La ora actuală, Subaru Forester este cel mai bine vândut model al mărcii nipone, fiind distins cu peste 42 de premii de la prezentarea sa pe piaţă, în anul 1997.

Publicaţia ‘4X4 Plus’ este una dintre revistele de specialitate de renume din Belgia cu peste 19.000 de cititori vorbitori de limbă olandeză şi 14.000 de cititori vorbitori de limbă franceză la fiecare ediţie.

Premiile revistei sunt decernate în fiecare an din anul 1993 de către un juriu de profesionişti cu expertiză în categoriile de vehicule evaluate.

Subaru este divizia de autovehicule a holdingului Fuji Heavy Industries Ltd. /FHI/, producător al unei game variate de echipamente de transport, având la bază tehnologii de ultimă generaţie, concepute să răspundă exigenţelor utilizatorului modern.

FHI cuprinde: Divizia de Autovehicule, Divizia Aerospaţială, Divizia de Construcţie Autobuze şi Prefabricate, Divizia de Produse Industriale şi Divizia de Sisteme Transport şi Ecologie.

În România, Subaru Motors Trading este importatorul oficial al autoturismelor marca Subaru. Compania înfiinţată în 2005 deţine două showroom-uri aflate în Bucureşti, precum şi o reţea de distribuţie ce acoperă opt dintre cele mai importante oraşe din ţară.

Reprezentanţii importatorului local al Subaru au declarat, la finele anului trecut, în exclusivitate pentru AGERPRES, că pe segmentul MPV şi al maşinilor de teren, va ajunge în România, în 2011, modelul Subaru Trezia (în februarie-martie), precum şi noua gamă Subaru Forester.

Pionier al vehiculelor crossover, Subaru Forester şi-a făcut apariţia pe piaţă în anul în 1997, creând un nou gen de ‘SUV evoluat pentru pasageri’, datorită unor caracteristici aparte: manevrabilitate ieşită din comun, vizibilitate sporită – datorată unei gărzi la sol de 200 de milimetri – şi uşurinţă de utilizare oferită de dotările de excepţie.

Autovehiculul dispune de sistemul de tracţiune integrală Symmetrical All Wheel Drive construit în jurul unui motor cu cilindrii dispuşi orizontal-opus cu un centru de greutate coborât.

Cea de-a treia generaţie a acestui model a fost lansată în 2008, fiind bazat pe conceptul de ‘siguranţă, confort şi distracţie’.

Gama cuprinde cinci versiuni: 2.5XT, 2.5XS, 2.0XS TD, 2.0X şi 2.0X TD.
SURSA: Agerpres