Subiecte matematică BAC 2019. Astăzi este proba scrisă de la bacalaureat.
Subiecte matematică:
UPDATE: Elevii de la mate-info (M1) au avut de rezolvat exerciții cu o matrice și un polinom.
UPDATE A început examentul scris la matematică. Subiectele le veți găsi aici în curând
UPDATE Subiectele la mate BAC 2019 sunt diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii.
136.087 de candidați din toate promoțiile trec astăzi prin emoțiile probei scrise la matematică. Dintre aceștia, 116.316 sunt candidați din promoția curentă, iar 19.771 de candidați din promoțiile anterioare. Subiectele și baremul de la matematică BAC 2019 vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro, în această dimineață, după ora 09:00. Astăzi va avea loc proba obligatorie a profilului, care poate fi matematică sau istorie.
Absolvenii clasei a XII-a susțin astăzi a doua probă scrisă din cadrul Bacalaureautului 2019. Unii la matematică, alții la istorie, în funcție de profilul pe care l-au urmat la liceu.
Subiectele la matematică de la Bac 2019 diferă în funcție de profilul urmat de candidat în timpul liceului. Astfel, au fost pregătite patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic.
Ca și la probele anterioare, subiectele de la matematică și la istorie au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme de corectare a subiectelor la BAC 2019.
Subiecte matematică BAC 2019. Accesul în săli al elevilor înscriși la bacalaureat 2019 este permis până la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00, oră la care este începută împărțirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev care participă la BAC 2019.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Subiecte matematică BAC 2019. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
Subiecte matematică BAC 2019. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană) a avut loc marţi, iar miercuri are loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 4 iulie.
Afişarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţii. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, susţine MEN.
Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Ca urmare, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor interesaţi linia Telverde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1-4 iulie, între orele 8:00 – 16:00.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.