Bacalaureat 2023. Examenul la Matematică va fi susținut de către absolvenții de liceu care se află la:

  • filiera teoretică, profil real: specializările mate-info, științele naturii;
  • filiera vocațională: militar;
  • filiera tehnologică.

Absolvenții de liceu care se află la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională, cu profil artistic, sportiv, teologic și unele specializări de la profil pedagogic, vor da examen la Istorie.

Subiecte Matematică BAC 2023. Ce subiecte au picat, potrivit edu.ro

Subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil tehnologic, au fost publicate.

De asemenea, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil mate-info, au fost publicate.

Subiecte Matematică BAC 2023. Ce subiecte au picat, potrivit edu.ro

Subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023 vor fi publicate pe edu.ro, începând cu ora 15:00.

Conform informațiilor transmise de Ministerului Educaţiei într-un comunicat, probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului 2023 se desfăşoară în perioada 26 – 29 iunie, în 464 de centre din toată țara. Probele sunt programate în următoarea modalitate:

  • Luni – Limba şi literatura română;
  • Marţi – proba obligatorie a profilului, unde disciplinele sunt stabilite în funcţie de profil (n.red. Matematică şi Istorie);
  • Miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • Joi – Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

De asemenea, candidații care nu au promovat Examenul de Bacalaureat 2023 în prima sesiune sau au rămas corigenți la unele materii, se pot înscrie în sesiunea de toamnă, în perioada 17 – 14 iulie 2023.

Subiecte Matematică BAC 2023. Ce subiecte au picat, potrivit edu.ro

Bacalaureat 2023. Primele rezultate de la Bacalaureat vor fi afișate în ziua de 3 iulie. Mai apoi, urmează etapele de depunere și rezolvare a contestațiilor. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 7 iulie.

Amintim că rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Candidații își pot verifica notele cu ajutorul codurilor primite la prima probă.

Totodată, candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală este de cel puțin 6.