Marile companii nu rămân neafectate în fața urmărilor generate de războiul din Ucraina. O informare de ultimă oră a venit de la registrul oficial rus Fedresurs.
Într-un mesaj postat miercuri și citat de Reuters, subsidiara din Rusia a companiei Google, deținută de Alphabet Inc., și-a cerut insolvența. Mai exact, potrivit postării, „subsidiara „depune o notificare privind intenția de a se declara insolvabilă (falimentară)”.
Compania susține că este în faliment și în incapacitate de plată încă de la data de 22 martie 2022. Totodată, sursa citată precizează că nu poate să își îndeplinează nici cererile de plată a indemnizațiilor de concediere, sau a celor care lucrat pe baza unui contract de muncă.
Subsidiara din Rusia a Google se declară în faliment
„Începând cu 22 martie 2022, compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare, cererile de plată a indemnizațiilor de concediere și (sau) remunerația personalului care lucrează sau a lucrat anterior în baza unui contract de muncă și (sau) obligația de a efectua plăți obligatorii în termenul prevăzut”, se arată în notă.
Reuters a contactat Google pentru a oferi un punct de vedere în acest sens, însă până acum, compania nu a venit cu niciun răspuns. La rândul său, David Sneddon, pe care documentul îl numește director general al filialei, nu a putut fi contactat imediat.
Rusia nu mai vrea să blocheze YouTube
Menționăm faptul că, având în vedere situația de acum, Ruși a anunțat încă de ieri că nu ar Eintracht plan să blocheze rețeaua YouTube, care este deținută to de Alphabet, recunoscând că utilizatorii ruși ar avea probabil de suferit iar măsura ar trebui evitată. Decizia Moscovei vine în ciuda amenințărilor și amenzilor repetate.
O reacție în acest sens a venit și de la directorul executiv al Rostelecom, Mihail Oseevskiy. Acesta a declarat că la momentul actual Google funcționează normal în țară, inclusiv toate serverele sale, scrie TASS.
Pe de altă parte, acesta nu a precizat dacă amenzile impuse împotriva Google, care includ și o taxă de 7,2 miliarde de ruble (113 milioane de dolari) în decembrie pentru ceea ce Moscova a spus că a fost o incapacitate repetată de a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal, au fost de vină pentru declarația de insolvență.