Substanța toxică care distruge neuronii. Un medic avertizează. În ce alimente se găsește

magazin alimentar

SURSA FOTO: Dreamstime

Semnal de alarmă din partea unui medic. Alexandru-Vlad Ciurea a vorbit despre substanța toxică pe care anumite alimente din comerț o conțin. Aceasta poate distruge neuronii și are un efect fără precedent asupra organismului.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul Alexandru-Vlad Ciurea avertizează cu privire la o substanță care se regăsește în foarte multe alimente.

Aceasta este mai dulce decât zahărul de 100 de ori și poate avea o serie de efecte negative asupra organismulu uman. În acest sens, medicul susține că cea mai bună opțiune rămâne mâncarea cât mai naturală, din partea micilor producători.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris medicul.

În ceea ce privește substanța periculoasă, potrivit acestuia, este vorba despre E951, care este un potențiator de arome sintetice și totodată, este de 200 de ori mai dulce decât zahărul.

Medicul susține că acest ingredient suprastimulează neuronii, până când îi distruge, provocând migrene, dar și oboseală cronică. Acesta a mai subliniat faptul că această substanță este interzisă în alimentele pentru copii și sugari, însă adulții o consumă.

Substanța care provoacă amețeli

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere.

Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a mai adăugat acesta.

Medicul susține că pe lângă alimentație, odihna, dar și relaxarea sunt importante, adăugând totodată că organismul știe ce trebuie să ceară și când.

„Ca să o putem lua de la capăt în fiecare luni dimineață, avem nevoie ca la final de săptămână să ne odihnim, să ne relaxăm, să dăm voie organismului în întregul său să ia o pauză. Avem nevoie să vedem lucruri frumoase, să avem discuții plăcute, să fim cât mai liniștiți, fără stres, fără presiune.

Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanța”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea.