În prezent, IDC estimează că în 2012 la nivel mondial se vor comercializa 106 milioane tablete informatice, în creştere cu 54% comparativ cu cele 69 milioane dispozitive livrate anul trecut. Noua cifră este semnificativ mai mare faţă de estimările anterioare care mizau pe aproximativ 88 milioane tablete livrate în 2012.

IDC estimează că în 2011 au fost livrate 68,7 milioane tablete informatice, dinte care 28,2 milioane numai în ultimele trei luni ale anului trecut. Grupul Apple a vândut peste 40 de milioane de tablete iPad anul trecut, inclusiv 15 milioane unităţi în trimestrul patru.

Separat, o altă firmă de consultanţă, Canaccord Genuity, a estimat că în 2012 Apple va comercializa 65,6 milioane tablete iPad, având în vedere numărul record al prec-comenzilor lansate pentru ultima versiune a tabletei şi faptul că prioada de aşteptare până la primiera noii tablete a ajuns la două-trei săptămâni.

Săptămâna trecută, Apple a prezentat cea a treia versiune a tabletei sale iPad, dotată cu o calitate mai bună a imaginii. De asemenea, tableta va fi compatibilă cu noile reţele de telefonie mobilă în 4G iar calitatea camerei a fost şi ea îmbunătăţită, la 5 megapixeli.