Compania Apple a declarat weekend-ul de lansare a noului telefon iPhone un succes de proportii, in ciuda mai multor dificultati tehnice intampinate de fericitii proprietari la conectarea in reteaua AT&T. Operatorul de telefonie cat si Apple au confirmat aceste hibe, insa au subliniat ca neajunsurile au fost rezolvate in timp util.

Cei care fac comanda in SUA pe internet, pe site-ul Apple, pentru un iPhone au de asteptat intre doua si patru saptamani pana ce aparatul le va fi livrat la usa.

 

Pe de alta parte, AT&T spera sa poata oferi clientilor aparatul mult-ravnit in maximum 3-5 zile lucratoare.

 

Imediat dupa lansare, aparatele au aparut la vanzare pe eBay, evident pentru sume mai mari. Media de pret ceruta a fost de 775,03 dolari. S-a inregistrat si o suma aberanta: un ofertant a licitat 12.500 de dolari! Un astfel de aparat are un pret cuprins intre 499 si 599 de dolari.

 

Unii posesori s-au plans ca asteapta de 43 de ore ca telefonul sa le fie activat, iar liniile AT&T suna toate ocupate.

 

Analistii sunt de parere ca un astfel de eveniment se produce in viata unei companii IT o data la 10 ani, iar AT&T a reusit sa faca fata cu brio presiunilor lansarii, inca de la primele zvonuri despre iPhone, din ianuarie 2007.

 

Sursa: USA Today