Prezentat în premieră în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked, la IFA Berlin, noul Galaxy Note II urmează succesul primului Note. „GALAXY Note II reprezintă rezultatul eforturilor noastre și, totodată, o continuare a promisiunii de a oferi publicului produse actuale care se aliniază stilurilor de viață ale utilizatorilor din ziua de astăzi,” a declarat Sorin Manea, Telecom Division Manager în cadrul Samsung Electronics România.

GALAXY Note II este dotat cu un ecran de dimensiuni mari HD Super AMOLED de 5,5” (140,9mm), un procesor puternic Quad-Core de 1.6GHz, o cameră principală de 8 Megapixeli şi una secundară, frontală, de 1,9 megapixeli, ce permite înregistrarea video HD. Sistemul de operare este  Android 4.1, JellyBean, care oferă noi funcţii și un upgrade pentru serviciile Google Now. Bateria de 3.100 mAh permite vizualizarea de conţinut multimedia și rezolvarea sarcinilor pentru un timp mai îndelungat.

Funcții avansate ale S Pen şi S Note

Plecând de la specificațiile primului Note, Samsung a reproiectat S Pen-ul pentru o experiență optimizată. Acesta este mai lung, mai subţire cu un design ergonomic ce permite un control sporit. Utilizatorii au parte de mai multă precizie, confort la utilizare, apropiindu-se de experienţa naturală a scrisului de mână.

Butonul dedicat S Pen ajută la identificarea intențiilor utilizatorilor în momentul apăsării acestuia. Funcția Easy Clip face posibilă sublinierea și decuparea conţinutului direct de pe ecran, precum și salvarea și distribuirea acestuia. Mai mult, utilizatorii pot edita decupajul folosind alte culori, umbre sau chiar introdcând propriul scris de mână.

O altă funcție inovatoare este Idea Visualizer ce permite crearea de ilustrații prin scrierea de mână a mesajelor-cheie în S Note. Astfel sunt generate ilustrații conforme cu notițele. Datorită acestei opțiuni, utilizatorii se pot exprima și pot vizualiza ideile într-o manieră mai creativă și inovatoare.