Deşi Samsung a prezentat, la începutul anului, la târgul de electronice din Las Vegas, Consumer Electronics Show, un ecran flexibil OLED (Organic Light-Emitting Diode), rivalii de la LG s-au mişcat mai repede şi au anunţat că au început producţia de astfel de ecrane.

Ecranele sunt construite din plastic, spre deosebire de cele actuale care sunt fabricate din sticlă, iar acest lucru le va permite să se îndoaie fără să se spargă. Primele ecrane vor ajunge pe piaţă, anul viitor, a anunţat Sang Deog Yeo, Chief Technology Officer la LG Display.

Sud-coreenii se aşteaptă ca aceste ecrane să fie adoptate rapid şi în tablete sau în industria auto. În luna iunie a acestui an, firma de cercetare IHS estima că piaţa de ecrane flexibile ar putea creşte puternic până în 2020, iar numărul total al dispozitivelor cu astfel de ecrane va depăşi 800 de milioane în următorii şapte ani.

LG Display este cel mai mare producător de panouri LCD din lume. În ceea ce priveşte ecranele mici, sud-coreenii sunt pe locul patru în lume.  Anul trecut, LG Display a înregistrat o cotă de piaţă de 12%, clasându-se în spatele Samsung Display (23%), Japan Display (15%) şi Sharp (13%).