Ambasadorul, care a vizitat Varna împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Coreene pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor (KOTRA), a afirmat că o firmă din Coreea de Sud intenţionează să asambleze maşini electrice la Varna şi posibil să fabrice componente în oraşul bulgăresc, scrie Agerpres.

Chin nu a dat mai multe detalii privind posibila investiţie dar a anunţat că firmele din Coreea de Sud sunt implicate în negocieri privind o potenţială participare la concesionarea portului Varna.

Şi producătorul britanic de maşini electrice Zero Carbon 2020 a anunţat recent că va demara activitatea la prima sa linie de asamblare din Bulgaria în acest an. Linia de asamblare, aflată în apropierea oraşului Stara Zagora, va avea o capacitate iniţială de 100 de vehicule dat până în 2015 producţia ar putea fi extinsă până la 5.000 de unităţi.

Investiţia iniţială este evaluată la 6,5 milioane de leva iar, dacă piaţa va reacţiona corespunzător, valoarea investiţiei va fi majorată la 10-12 milioane de euro.