Suedezii de la Skanska, printre puţinii investitori care şi-au asumat construcţia speculativă a unei clădiri de birouri, au reuşit să închirieze către operatorul telecom Orange România opt etaje din prima clădire a proiectului Green Court Bucharest, finalizată în proporţie de peste 80%.
Francezii vor ocupa o suprafaţă de 13.700 mp şi îşi vor muta aici 1.500 de angajaţi, mai bine de jumătate din cei 2.855 de oameni. Orange urmează să plătească anual pe chirie în jur de 2,4 mil. euro, ţinând cont de o chirie medie de 15 euro/mp/lună. Tranzacţia de închiriere a fost intermediată de BNP Paribas.
Procesul de mutare va începe în toamna acestui an. Angajaţii Orange vor fi mutaţi din Iride Business Park, clădirea austriecilor de la Immofinanz, amplasată lângă metroul Pipera. Sediul central al companiei va rămâne în continuare în Piaţa Victoriei, în clădirea Europe House.
“Sunt bucuros că birourile noastre se vor muta curând în clădirea dezvoltată de Skanska în zona Barbu Văcărescu. Angajaţii noştri vor avea parte de spaţii de întâlnire şi socializare, birouri open space şi numeroase facilităţi care vor încuraja schimbul de idei şi colaborarea între echipe, subliniind astfel cultura noastră organizaţională deschisă şi prietenoasă”, spune Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.
Înainte de semnarea contractului cu Orange, suedezii aveau ocupată doar 16% din clădire, singurul chiriaş fiind Schneider Electric. Acum gradul de ocupare al primului imobil a crescut la 90%. Skanska a început în ianuarie construcţia Green Court Bucharest, un complex cu trei clădiri de birouri, fiecare cu 12 etaje şi trei nivele de parcare subterană, care va avea la finalizare o suprafaţă închiriabilă de 52.000 mp. Prima clădire are o suprafaţă de 19.500 mp, iar lucrările la clădirea B avansează rapid, livrarea acesteia fiind programată pentru semestrul al doilea din 2015.
„Mutarea Orange România în Green Court Bucharest reprezintă un important vot de încredere în proiectul nostru şi sunt bucuros că putem colabora cu una dintre cele mai mari companii de pe piaţa din România. Decizia luată de Orange demonstrează faptul că Skanska merge în direcţia potrivită, concentrându-se pe crearea de spaţii de lucru prietenoase şi sănătoase”, a declarat Marcin Lapinski, preşedinte Skanska Property România.
Costul dezvoltării primului imobil şi a parcării subterane a celui de-al doilea imobil se ridică la 46 mil. euro, bani care provin exclusiv din sursele financiare proprii ale companiei.
Potrivit lui Lapinski, Skanska a luat în considerare scenariul vânzării primei clădiri de birouri înainte de realizarea celorlalte două. Suedezii au mai anunţat că, cel mai probabil, până la sfârşitul acestui an, vor cumpăra un nou teren în Bucureşti, pentru o dezvoltare imobiliară viitoare.