Proiectul Green Court Bucharest, amplasat pe strada Gara Herăstrău – pe un teren de 1,5 ha cumpărat de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu, este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind şi antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimată pentru trimestrul patru al anului 2014.

„Considerăm Bucureştiul o piaţă importantă pentru noi. Vedem aici un mare potenţial şi avem planuri pe termen lung. Skanska este un dezvoltator recunoscut pentru angajamentul faţă de calitate, sustenabilitate şi etică, valori care s-au bucurat de o foarte bună primire din partea pieţei locale”, a declarat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Primul proiect imobiliar al suedezilor este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu. Acest perimetru a atras în ultimii ani de criză cele mai importante investiţii imobiliare din Bucureşti. Aici a fost dezvoltat Nusco Tower, Sky Tower şi urmează a fi livrat mall-ul Promenada şi clădirea de birouri Pipera Business Park. La sfârşitul anului trecut şi omul de afaceri Ioannis Papalekas a cumpărat un teren tot în această zonă tot pentru o clădire de birouri.

Proiectul suedezilor a obţinut deja pre-certificarea LEED Gold, un act care atestă impactul redus pe care construcţia îl are asupra mediului. Faţada cu înaltă eficienţă energetică şi sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenţă vor reduce semnificativ costurile operaţionale ale clădirii.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare, iar în următorii doi ani va începe construcţia a încă 200.000 de metri pătraţi. Recent, reprezentanţii grupului au anunţat că pregătesc, pentru următorii doi ani, investiţii în valoare de 100 mil. euro în pieţe ca Polonia, Cehia, România şi Ungaria.

Citeşte şi Giganţii imobiliari suedezi, care nu au nevoie de bănci, pariază pe România