Un pensionar din Suedia a dat in judecata lantul de supermarketuri ICA, dupa ce i s-a cerut buletinul de identitate pentru a putea cumpara alcool. Legea suedeza stipuleaza ca un cumparator trebuie sa aiba minimum 18 ani pentru a cumpara alcool, iar angajatii supermarketurilor sunt obligati sa legitimeze pe toata lumea, intrucat exista posibilitatea de a nu putea estima corect varsta unui cumparator.

Este foarte posibil ca suedezul Per-Eric Henricsson sa arate tanar pentru varsta lui, insa, la cei 77 de ani, nu prea poate fi confundat cu un pusti de 17 ani. Mai mult, Henricsson cumpara din acel magazin de 40 de ani si era recunoscut de catre toata lumea.

 

Berea cu continut ridicat de alcool, precum si bauturile spirtoase se vand numai in magazine tinute de stat, iar limita de varsta este de 20 de ani.

 

ICA este un supermarket particular, care a impus aceste reguli drastice, in urma sesizarilor mai multor organizatii non-guvernamentale, care sustin ca este usor sa cumperi alcool din magazin.

 

Henricsson dorea sa cumpere o lada de bere pentru o intalnire a pensionarilor, insa ulterior a renuntat sa mai plateasca si a iesit din magazin. Reclamantul sustine ca doreste doar sa atraga atentia asupra situatiei ridicole si nu urmareste despagubiri materiale.

Sursa: FOX News