Vestea morții Suveranei a fost anunțată de Palatul Buckingham, la doar o zi după ce medicii o sfătuiseră să se odihnească, fiind tot mai îngrijorați de modul în care evoluează starea ei de sănătate, scrie Nowtolove.
Potrivit presei din Anglia, Regina Elisabeta a II-a a fost martora unei noi schimbări în politica de pe malul Tamisei. După cum se știe, Liz Truss a devenit ultimul premier învestit de Suverană, cu doar două zile înainte de a muri.
Regina avea o vânătaie și se deplasa cu ajutorul unui baston
”După o zi plină, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor, de a se odihni. Acest lucru înseamnă că ședința Consiliului Privat, care trebuia să aibă loc în această seară, va fi amânată”, declara un purtător de cuvânt al Palatului, cu o zi înainte.
În ultimele luni, presa a relatat că există unele îngrijorări cu privire la sănătatea reginei, care avea unele probleme de mobilitate. De asemenea, englezii au observat că, în ultima apariție publică, Elisabeta a-II-a avea o vânătaie pe mâna dreaptă și se deplasa mai greu, sprijinindu-se în baston.
„Regina pare atât de fragilă”
„Regina pare atât de fragilă”, a scris un internaut.
”Mâna dreaptă a Majestăţii Sale pare mai întunecată decât ar trebui să fie. Sper că nu este nimic grav şi că se descurcă bine!”, a adăugat un altul.
Anul acesta, în februarie, regina s-a infectat cu Covid, dar presa a relatat că și-a revenit și se simte bine. De asemenea, Suverana Marii Britanii a fost spitalizată, anul trecut, în luna octombrie, fără a se dezvălui motivul internării sale.
Regina a avut nevoie, de mai multe ori, de îngrijirea medicilor de-a lungul timpului. În anul 2003, suverana a fost operată. Atunci i-a fost îndepărtat un cartilagiu afectat, la genunchiul stâng. În 2013, Regina Elisabea s-a confruntat cu gastroenteriită și a fost internată.
Devastată de moartea prințului Philip
Presa britanică a dezvăluit, în ultimele luni, că regina a fost ”pur și simplu devastată” de moartea soțului ei, Prințul Philip, în primăvara anului trecut.
Moartea reginei Elisabeta a II-a a stârnit un val uriaș de emoție, mii de oameni adunându-se încă de joi seara în fața porților Palatului Buckingham și a altor clădiri regale. Oamenii au cântat, printre lacrimi „God Save the Queen”, au aprins lumânări și au depus flori și mesaje.
Moartea reginei reprezintă un moment delicat și pentru unele dintre ţările din Commonwealth, dintre care 14 ţări recunosc monarhul ca şef de stat. În multe cazuri, constituţiile lor prevăd că regina este şeful statului. În aceste ţări, Constituţiile vor trebui să fie modificate pentru a se referi la succesorul ei. În ţări precum Jamaica, unde există o puternică mişcare republicană, şi Belize, aceste modificări constituţionale vor necesita organizarea unui referendum, potrivit experţilor din Commonwealth.