Evaluarea celor peste 40 de soluţii de securitate – aparţinând mai multor producători şi destinate atât companiilor, cât şi utilizatorilor individuali – s-a derulat pe o platformă Windows Server 2008 R2.
Fiecare suită a participat la diferite niveluri de testare, inclusiv cele de scanare la cerere (on-demand), în timp real (on-access) şi evaluare retrospectivă. De asemenea, au mai fost luate în considerare impactul soluţiei de securitate asupra resurselor de sistem şi viteza de scanare a arhivelor.

„Kaspersky Small Office Security a obţinut un scor de 100% la testele de scanare la cerere şi în timp real, fără niciun rezultat fals-pozitiv”, spune Nikita Shvetsov, Director Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „În urma evaluării retrospective, rata de detecţie totală obţinută de KSOS a fost de 95,27%, în timp ce media pentru toate soluţiile de securitate a fost 82,79%. Am depus eforturi considerabile să creăm o suită de securitate care să protejeze infrastructura IT a unei companii mici, iar eficienţa ei este acum dovedită de rezultate obţinute în primul test independent”, încheie acesta.

Experţii Virus Bulletin au apreciat interfaţa grafică intuitivă a suitei Kaspersky Small Office Security, precum şi opţiunile de reglaj fin al setărilor produsului. În plus, aceştia recomandă soluţia de securitate pentru performanţa ridicată, în special în timpul scanărilor repetate, precum şi pentru impactul minim asupra memoriei RAM.