Grupul Alcedo este de mai bine de un deceniu lider pe piaţa de distribuţie a produselor de protecţie a plantelor, cu o cotă de aproximativ 20%. De peste patru ani, Alcedo este şi liderul pieţei de distribuţie de seminţe certificate cu o cotă de piaţă de peste 10%, fiind cel mai cunoscut brand din domeniu. Compania este deţinută de Nicolae Săndulescu, Constantin Stâncescu, Alexandru Alexandri şi Viorel Mitran și distribuie pe piaţa locală seminţe de porumb, floarea soarelui, rapiţă sau soia pe lângă fungicide, insecticide, erbicide sau tratamente pentru seminţe. Printre furnizorii săi se numără jucători mari de pe piaţa seminţelor sau fertilizatorilor, cum ar fi Du Pont, Pioneer, Syngenta, BASF sau Bayer.

În primele 9 luni ale lui 2011, Alcedo a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 38% faţă de perioada similară a lui 2010, ajungând la 64,3 milioane de euro.

Sumitomo este o firmă cu capital integral japonez, cu o cifră de afaceri estimată în 2010, la peste 37,3 miliarde de dolari. Compania derulează activităţi în industriile chimică, farmaceutică, electronică, construcţii, dar deţine şi o importantă bancă. Sumitomo Corp. este al treilea conglomerat de companii din Japonia, fiind implicat într-o multitudine de domenii, de la vânzarea de flori la construcţia de nave.