Centrul comercial Sun Plaza, amplasat în sudul Bucureştiului, va avea începând de mâine conexiune directă cu staţia de metrou Piaţa Sudului printr-un pasaj subteran ce a necesitat o investiţie de trei milioane de euro din partea proprietarilor mall-ului.

Pasajul găzduieşte o galerie comercială în zona Sun Plaza care prevede mai multe unităţi comerciale de mici dimensiuni, printre care o agenţie de turism, un atelier de croitorie, un magazin de accesorii, produse şi servicii fotografice, un atelier de duplicat chei şi stand de ziare şi cărţi.

Pasajul are o lungime de 180 m, lăţime de 6 m şi înălţime de 3 m şi permite traversarea Şoselei Olteniţei. Tunelul porneşte direct din staţia de metrou şi are două ieşiri – pe esplanda sud a Sun Plaza, precum şi direct în interiorul centrului comercial, în zona Blue Plaza. Potrivit reprezentanţilor Sun Plaza, circa 100 de muncitori au fost implicaţi în lucrările de construcţie. 

Se deschide şi Cinema City

În data de 18 iunie vor fi lansate şi cele 15 săli de cinema din cadrul noului complex Cinema City. Cinematograful va avea o capacitate totală de 3.000 de locuri.
 
Mall-ul Sun Plaza, cel mai mare ca suprafaţă închiriabilă din România, a fost inaugurat la sfârşitul lunii februarie. Centrul comercial beneficiază de 130 de magazine şi a necesitat o investiţie de 200 mil. euro suportată de Sparkassen Immobilien, divizia de investiţii imobiliare a grupului austriac Erste Bank.

Pentru primul an de funcţionare dezvoltatorul proiectului, Euro Mediterranee Consulting (EMCT), care se va ocupă şi de partea de administrare a mall-ului, a estimat un trafic de circa 20 milioane de vizitatori.