Sunetul muzicii şi foşnetul banilor

Muzician, producător, compozitor, textier. Nu, nu vorbim de Timberland. Dar, asemenea cunoscutului artist american, Gabriel Huiban a lansat multe vedete în lumina reflectoarelor. Avea talent, cunoştea piaţa şi se cam săturase să muncească pentru alţii. Aşa că, în 2005, Gabriel Huiban şi-a deschis, împreună cu bunul său prieten Laurenţiu Duţă, un studio de înregistrări audio. „Înainte, am lucrat timp de trei ani la MOF Records, studioul băieţilor de la HI-Q.  L

Muzician, producător, compozitor, textier. Nu, nu vorbim de Timberland. Dar, asemenea cunoscutului artist american, Gabriel Huiban a lansat multe vedete în lumina reflectoarelor.

Avea talent, cunoştea piaţa şi se cam săturase să muncească pentru alţii. Aşa că, în 2005, Gabriel Huiban şi-a deschis, împreună cu bunul său prieten Laurenţiu Duţă, un studio de înregistrări audio. „Înainte, am lucrat timp de trei ani la MOF Records, studioul băieţilor de la HI-Q.  Le-am şi compus o parte din hituri: «Gaşca mea», «Poveste fără nume» sau «Te-am iubit». Nu mi-am mai dorit să le cer lor să cumpere una, alta. Am vrut să am propriul meu studio şi să-l utilez cum doresc“, a spus Gabriel Huiban reporterilor Capital TV. Împreună cu partenerul său a investit, la început, aproximativ 70.000 de euro în mobilier şi echipamente.
Dacă au reuşit să facă studioul destul de repede, greu le-a fost să găsească angajaţi. Pentru că, în România, nu există şcoli care să pregătească ingineri de sunet. „Noi am început deja specializarea unui băiat. Este plecat în Canada la o şcoală de ingineri de sunet şi urmează să plec şi eu în America, să fac o şcoală de profil. Vrem să extindem proiectul, să mărim studioul şi să-l aducem la standarde internaţionale. Dacă ai o anumită aparatură, trebuie să mai ştii şi să o foloseşti la capacitate maximă“, explică Gabriel Huiban.

De-a lungul timpului, numeroase piese compuse şi înregistrate în studioul său au ajuns pe primele locuri în topuri, iar acest lucru reprezintă cea mai bună recomandare. Aşa că din ce în ce mai mulţi artişti îşi doresc să lucreze cu el. Cum arată povestea unei afaceri în care talentul şi profesionalismul sunt elemente-cheie, vedeţi la „Fabrica de bani“.

SUBIECTELE EMISIUNII:

SFATURI DE CRIZĂ
Companiile dau faliment, oamenii rămân fără locuri de muncă. Fără îndoială, criza este din ce în ce mai puternică. În economie nu mai sunt bani, iar băncile, principalele vinovate de situaţia economiei mondiale, o simt din plin. Au dat credite oricui, pentru orice, şi s-au trezit aproape falimentare. Iar acesta a fost abia începutul. Acum, nici cei care odată erau bun-platnici nu-şi mai pot achita ratele. Ba au rămas şomeri, ba li s-a mărit suma pe care o au de rambursat. Aşa că singura şansă pe care o mai au băncile pentru a mai recupera din pierderi este să le acorde acestora tot felul de facilităţi, doar-doar îi vor convinge să plătească. Ce şanse au să reuşească, aflaţi la „Sfaturi de criză“.

TRENDURI
Din ce în ce mai mulţi români „gustă“ motociclismul, un sport care ridică la cote maxime nivelul adrenalinei. „Virusul“ a contaminat mai cu seamă oamenii de afaceri şi politicienii, care, din dorinţa de a scăpa de orele de stat în fotoliu, evadează… pe şosele. Iar ca să fie la înălţime îşi cumpără cele mai noi şi mai extravagante modele. La „Trenduri“ veţi întâlni motociclişti celebri din România.