Rușii au fost chemați în tabere speciale de pregătire militară

Joi, 11 mai 2023, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat chemarea rezerviștilor militari în taberele speciale de pregătire militară. Guvernul de la Moscova a dat asigurări că acest apel face parte din măsurile de rutine, care se desfășoară anul pentru a îmbunătăți capacitățile de luptă a rezerviștilor militari.

„Decret prin prezenta că cetățenii Federației Ruse din armata de rezervă vor fi chemați să urmeze cursuri de pregătire militară în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, forțelor Gărzii Naționale a Federației Ruse, agențiilor de securitate de stat și Serviciului Federal de Securitate (FSB) în 2023”, se arată în documentul parafat de oficialul rus, citat de PRO TV.

Rușii care nu se înrolează în armată rămân fără permis de conducere

Ba mai mult, cetățenii ruși care nu se înrolează în armata Rusiei rămân automat fără permis de conducere și nu vor mai putea plăti cu cardul bancar. În plus, cei care primesc somații și nu se prezintă la birourile de recrutare nu li se mai permite să înmatriculeze mașini și nici să părăsească Rusia.

Rusia ia, pas cu pas, mecanismele legale necesare pe care trebuie să le facă pentru tranziția economiei și a țării către starea de război. Guvernul Rusiei trece în mod metodic printr-un proces pentru a ajunge la o pregătire mai bună și la un război prelungit.

De la sfârșitul anului 2022, Rusia a făcut mai multe dintre aceste modificări legislative ezoterice, în care înăsprește sancțiunile pentru evaziunea proiectelor, punând în esență un ”stop-loss” (ordin utilizat de trader pentru a-și reduce pierderile – n.red.) pentru toată lumea.

Nimeni nu poate părăsi armata în acest moment, decât dacă este externat din punct de vedere medical”, a declarat, luna trecută, Dara Massicot, expert în armata rusă la grupul de reflecție al corporației RAND, în timpul unui eveniment găzduit de Universitatea Georgetown, relatează Business Insider.

Din punctul ei de vedere, Kremlinul încearcă astfel să evite repetarea fiasco-ului „mobilizării parțiale” din 2022, când a încercat să recruteze 300.000 de oameni, însă sute de mii de tineri ruși au decis să plece în străinătate.

„Nu au putut găsi oameni. Mobilizau oamenii nepotriviți pentru că aveau un sistem de cote de stimulente. Pur și simplu au transferat greșelile în sus, până când lanțul s-a rupt, iar situația a trebuit remediată.

Dacă nu te conformezi, toate aceste penalități vin asupra ta. Dacă nu te prezinți, îți pierzi permisul de conducere. Există apoi tot felul de probleme care au loc cu plata ta electronică”, a explicat Dara Massicot.