În calitate de dietetician, cred că o dietă echilibrată, care include alimente integrale precum fructe, legume, proteine slabe, grăsimi sănătoase și cereale integrale, este esențială pentru copiii mici în creștere.
O dietă echilibrată este esențială pentru copiii mici în creștere
Cu toate acestea, echilibrul și moderația sunt esențiale în orice dietă, în special pentru copiii mici, conform businessinsider. Ca mamă ocupată, trebuie să iau în considerare comoditatea, gestionarea timpului și încurajarea unei relații sănătoase cu alimentele.
Alimentele procesate există pe un spectru care variază de la alimente minim procesate la alimente puternic procesate sau ultraprocesate. Unele alimente ultraprocesate, cum ar fi cerealele zaharoase, produsele de patiserie ambalate sau bomboanele, au fost asociate cu rezultate slabe pentru sănătate și ar trebui să fie limitate în dieta unei persoane pentru a preveni bolile cronice mai târziu în viață.
În gospodăria noastră, servesc alimente procesate alături de alimente integrale, asigurându-mă astfel că micuțul meu primește o dietă echilibrată, cu multe fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, și ajutând, de asemenea, la promovarea unei relații sănătoase cu alimentele. Ar trebui să ne amintim că mâncarea este o componentă necesară a tradiției, culturii, bucuriei, plăcerii și comunității.
Hiperfixarea asupra alimentației poate duce la ortorexie sau la o obsesie nesănătoasă cu privire la alimentația sănătoasă
În calitate de părinte, este esențial să nu facem o fixație asupra alimentației, deoarece hiperfixarea asupra alimentației poate duce la ortorexie sau la o obsesie nesănătoasă cu privire la alimentația sănătoasă. Prin urmare, îi ofer intenționat copilului meu mic o varietate de alimente, chiar și unele foarte procesate, pentru a preveni dezvoltarea unor obiceiuri alimentare restrictive mai târziu și pentru a încuraja o relație sănătoasă și echilibrată cu mâncarea. Astfel, orele de masă rămân realiste, oferind alimente care îi plac copilului meu și care sunt ușoare pentru familia noastră ocupată.
Scopul este de a învăța flexibilitatea și echilibrul, copiii crescând înțelegând că toate alimentele se pot integra într-un stil de viață sănătos, mai degrabă decât să clasifice alimentele ca fiind „bune” sau „rele”.
Fiecare masă nu trebuie să fie perfectă, iar echilibrul este esențial. Nutriția înseamnă crearea unor obiceiuri sănătoase care vor dura o viață întreagă și există suficient loc atât pentru produsele proaspete, cât și pentru gustările ambalate preferate ale copilului dumneavoastră. Mâncatul implică mai mult decât nutriție și există întotdeauna loc pentru alimentele care ne aduc bucurie.