Viorel Ştefan, preşedintele comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, din Camera Deputaţilor, a spus, joi, că sunt şanse mari ca OUG 50/2010 să nu se aplice şi creditelor în derulare, întrucât aceasta este cea de-a patra condiţionalitate a FMI pentru eliberarea tranşei de împrumut în luna ianuarie.

"Cred că sunt şanse ca OUG 50 să nu se aplice şi creditelor în derulare pentru că aceasta este cea de-a patra condiţie de la FMI. Până acum, eu nu am ştiut decât de celelalte trei: legea bugetului, a salarizării şi a pensiilor", a spus Viorel, menţionând că este o părere personală.

Soluţia: să nu luăm tranşa de împrumut

Preşedintele comisiei a precizat că există o şansă ca OUG să se aplice şi creditelor în derulare, şi anume să se renunţe la tranşa de împrumut de la FMI din luna ianuarie, de circa 860 milioane de euro.

"Celelalte trei condiţii (legea bugetului, salarizarea unitară şi legea pensiilor – n.r.) se află sub semnul întrebării. Dacă ar fi să pierdem tranşa din cauza celor 3 condiţii atunci s-ar duce presiunea de pe OUG 50 şi nu ar mai trebui modificată", a explicat Viorel Ştefan.