Într-o lume tot mai agitată, în care problemele apar continuu, stresul a devenit parte din viața de zi cu zi. De asemenea, majoritatea oamenilor suferă de anxietate din cauza presiunii tot mai mari și a rutinei. Alimentația joacă și ea un rol important în declanșarea anxietății și a depresiei.
Numeroase cercetări au demonstrat că dieta și nutriția au un impact substanțial asupra sănătății mintale.
Pentru a combate stresul zilnic și a reduce anxietatea nu e nevoie întotdeauna să apelați la ajutorul suplimentelor alimentare, ci doar să includeți în dietă unul dintre aceste alimente.
Iată care sunt alimentele sănătoase, care ajută la reducerea stresului și a anxietății, potrivit DNAIndia.
Ceaiurile de plante ajută la calmare și relaxare
Toată lumea știe că o ceașcă de ceai cald ne poate calma și ne poate aduce o stare de bine după o zi agitată.
Numeroase studii sugerează că ceaiurile de lavandă, mușețel și mocha vă pot ajuta să vă relaxați. Levănțica reduce stările de anxietate, simptomele depresiei, ameliorează tulburările digestive, dar și nevralgiile și reumatismele.
Acizii grași Omega 3 din pește sunt benefici pentru sănătate
Acizii grași sunt considerați benefici pentru sănătate. Aceștia ajută la menținerea unei inimi sănătoase.
Potrivit studiilor, acizii Omega-3 ajută la reducerea depresiei și a problemelor cardiace. Dacă mâncați pește precum ton, somon, macrou și sardine, veți putea să eliminați stresul de zi cu zi.
Laptele ajută la un somn bun și la relaxare
De mici am fost îndemnați să bem un pahar de lapte fierbinte, înainte de culcare, pentru că ajută la un somn bun. De asemenea, laptele cald oferă o anumită stare de relaxare organismului.
Conform studiilor, laptele, bogat în calciu, dar și alte produse lactate, ajută la relaxarea mușchilor și stabilizează starea emoțională. Dacă nu vă place să beți lapte, puteți mânca caș și brânză.
Ciocolata neagră reduce tensiunea din organism
Ciocolata este extrem de relaxantă. De aceea, consumul ciocolatei negre vă poate îmbunătăți starea de spirit. Ciocolata neagră conține numeroși antioxidanți, care pot reduce tensiunea din organism. Dar consumul în exces poate fi dăunător.
Oamenii de știință de la Universitatea de Științe Medicale din Isfahan din Iran au descoperit că ciocolata neagră poate avea efect benefic asupra creierului în condiții de stres cronic. Aceștia spun că un consum regulat de ciocolată neagră a neutralizat efectele adverse ale stresului cronic asupra activității sinaptice a creierului.
Nucile conțin vitaminele B, care ajută la reducerea stresului
Nucile întăresc sistemul imunitar deoarece conțin vitamine, zinc și magneziu. Se spune că vitaminele B ajută la reducerea stresului, în timp ce magneziul ajută la o gestionare mai bună a stresului.
Conform studiilor, migdalele, fisticul și nucile pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.