Această rețetă simplă se poate consuma într-o seară de iarnă, folosind câteva ingrediente din cămară și câteva ingrediente proaspete. Și veți avea o masă delicioasă și sățioasă.

De asemenea, cei care au încercat-o o laudă pentru simplitate și versatilitate. Necesită un timp minim de pregătire și gătire, iar rezultatul este un preparat foarte gustos, potrivit lentillovingfamily.

supa de fasole alba
SURSA FOTO: Dreamstime

Ingrediente necesare pentru această supă de fasole albă cu spanac

  • Fasole albă conservată: alegeți fasole cannellini pentru textura sa cremoasă și aroma blândă. Clătiți-o bine pentru a îndepărta excesul de amidon și a preveni tulburarea supei.
  • Baby spanac: Baby spanacul adaugă supei o culoare vibrantă și o aromă delicată, pământească. Asigurați-vă că frunzele sunt curate, neofilite.
  • Legume (ceapă, usturoi, tulpini de țelină, morcov): Aceste legume clasice sunt baza supei, oferind profunzime și complexitate.
  • Ulei de măsline

Instrucțiuni pas cu pas

Pasul 1: Se încinge uleiul de măsline într-o oală mare și se adaugă ceapa, usturoiul și foile de dafin. Se călesc 3-4 minute sau până când ceapa se înmoaie bine. Apoi, adăugați morcovii, țelina, oregano uscat, boia de ardei, chimen măcinat, sare și piper. Se amestecă totul bine și se lasă pe foc alte 4-5 minute.

Pasul 2: Adăugați fasolea în supa de legume și lăsați să fiarbă.

Pasul 3: Acoperiți și fierbeți timp de 15 minute. Scoateți foile de dafin din cratiță și aruncați-le după ce supa a fiert.

Pasul 4: Luați două căni de supă și amestecați până devine omogenă. Adăugați această supă amestecată înapoi în oală împreună cu frunzele de spanac. Se amestecă bine și se fierbe timp de un minut.

Adăugați spanacul în ultimele minute de gătit

Nu vă grăbiți să sotați țelina și morcovii cu condimentele. Acest pas ajută la eliberarea aromelor naturale și creează o bază aromată a supei. Pentru a păstra culoarea vibrantă și textura delicată a spanacului, adăugați-l în supă în ultimele 1-2 minute de gătit.

E bine să fiți atenți la conținutul de sare din supă. Gustați supa înainte de a adăuga sare, pentru a nu pune prea multă. De asemenea, puteți adăuga piper mai mult, după gust.

Supa de fasole albă poate fi păstrată într-un recipient ermetic, la frigider, timp de până la cinci zile, iar la congelator poate sta până la trei luni.

Combinați supa cu felii de pâine prăjită. De asemenea, o puteți turna peste orez fiert sau puteți adăuga paste direct în supă.