Super arma nucleară a Chinei! Este alertă totală chiar acum la NATO

China

SURSA FOTO: Dreamstime

Arma cu care China vrea să distrugă tot. Autoritățile de la Beijing au dezvăluit cea mai nouă super-armă, care poate elimina bombardierele nucleare ale NATO.

Noile rachete hipersonice ale Chinei pot elimina sofisticatul bombardier nuclear B-21

Noile rachete hipersonice ale Chinei pot elimina sofisticatul bombardier nuclear B-21, o lovitură majoră pentru capacitățile militare ale NATO, susține un nou studiu. În ciuda informațiilor limitate, un studiu academic chinez a sugerat că Beijingul ar putea dejuca atacurile bombardierului nuclear cu armele sale hipersonice.

Rachetele Chinei pot atinge până la 6 Mach, sau de șase ori viteza sunetului, și sunt proiectate să funcționeze pe o traiectorie distinctă, relatează Express.

„O platformă stealth asemănătoare B-21 și drona sa însoțitoare au fost doborâte de rachetele aer-aer ale Chinei, care pot atinge o viteză maximă de Mach 6”, se spune în studiu.

Cercetătorii care au realizat acest studiu sunt afiliați Universității Politehnice Northwestern din Xi’an, care a fost supusă sancțiunilor din cauza legăturilor sale cu Armata Populară de Eliberare (PLA).

Traiectoria rachetelor chineze ar putea fi dificil de prezis de apărarea SUA

Citând studiul, The South China Morning Post a raportat: „Rachetele hipersonice ale Chinei sunt construite cu caracteristici speciale pentru a urmări și elimina aeronavele stealth. Folosind un nou „motor cu impulsuri” cu combustibil solid, care poate ajusta puterea de ieșire după bunul plac, pe tot parcursul zborului, racheta poate mai întâi să urce și să coboare asupra aeronavei inamice cu o viteză extrem de mare.”

Cercetătorii au observat că traiectoria rachetelor chineze ar putea fi dificil de prezis de apărarea SUA, din cauza zonei mai mare pe care le pot acoperi, în comparație cu rachetele tradiționale.

Cât de avansată este armata Chinei?

Potrivit Băncii Mondiale, anul trecut, China a cheltuit 1,7% din PIB pentru armata sa, în timp ce Statele Unite ale Americii, cu obligațiile sale masive în străinătate, a cheltuit 3,5% din PIB pentru armata sa. În 2022, China a bugetat 174 de miliarde de lire sterline pentru armata sa. Creșterile anuale constante de peste două decenii au permis Armatei Populare de Eliberare, care numără două milioane de membri, să își sporească capacitățile în toate categoriile.

În prezent, China are cea mai mare armată permanentă din întreaga lume și cea mai mare flotă din întreaga lume și a lansat recent al treilea portavion. China are un stoc masiv de rachete, avioane invizibile, bombardiere capabile să transporte arme nucleare, nave de suprafață avansate și submarine cu propulsie nucleară.

În plus, China a stabilit deja o bază militară străină în Djibouti, o țară situată în Cornul Africii, și renovează acum baza navală Ream din Cambodgia, ceea ce i-ar putea conferi cel puțin o prezență semi-permanentă în Golful Thailandei, în fața disputatei Mări a Chinei de Sud. Efortul de modernizare a armatei a stârnit îngrijorările Statelor Unite și aliaților lor, în special în ceea ce privește Taiwanul, democrația insulară autonomă pe care China o revendică drept teritoriu.

Potrivit sursei citate anterior, acest lucru a determinat un flux constant de vânzări de arme către insulă, inclusiv sisteme terestre, rachete de apărare aeriană și avioane de luptă F-16. Taiwanul și-a extins deja serviciul militar obligatoriu de la patru luni la un an de zile și și-a revitalizat propriile industrii de apărare prin construirea de submarine.