Divizia de lux a Toyota, constructorul auto Lexus a primit peste 500 de cereri la nivel mondial pentru modelul FLA, prezentat în urmă cu trei luni.

Lista de comenzi va fi deschisă până la mijlocul lunii martie, moment în care va începe procesul de selectare al celor care vor putea cumpăra această super maşină. Pre-vânzările au început în a doua parte a lunii octombrie 2009.

Preţul modelului Lexus FLa este de aproximativ 375.000 de euro, iar producţia va începe în decembrie 2010. Planul de vânzări al companiei japoneze prevede comercializarea a 500 de astfel de maşini pana în luna decembrie 2012.

Listă de aşteptări „cu pretenţii”

Japonezii de la Lexus impun condiţii pentru cei care vor cumpăra modelul FLA. Pe lângă preţul de 375.000 de euro, viitorii clienţi trebuie să se angajeze în scris că vor avea grijă de maşină şi nu o vor conduce „în locuri nepotrivite”.

„Ne dorim ca viitorii proprietari ai acestor maşini să fie văzuţi în locuri pe măsură, iar maşinile să fie parcate în faţa restaurantelor potrivite. Nu vrem ca viitorii proprietari să cumpere modelul FLA numai pentru a-l ţine într-un garaj privat, oarecare”, a declarat brand managerul Lexus, citat de WSJ.

Un bolid nipon

Versiunea pentru piaţa europeană a modelului Lexus FLA are o lungime de 4,50 metri, lăţimea de 1.89 metri şi înălţimea de 1,22 metri.

Coupe-ul FLA are o masă totală de 1.480 kilograme şi este propulsat de un motor V10 pe benzină, cu o capacitate cilindrică de patru litri. Acesta are o putere maximă de 560 CP şi este montat în faţă, tracţiunea fiind pe puntea din spate.

Cutia de viteze cu care FLA este echipat are şase trepte automate. Viteza maximă pe care acest bolid o poate atinge este de 325 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 3,7 secunde. Drept urmare, pentru a putea frâna cât mai eficient, placuţele de frână sunt realizate din materiale compozite (carbon şi ceramică).

DETALII
Citeşte şi Atunci când nu este suficient să ai bani ca să-ţi cumperi o maşină