„A fost o greşeală acolo. Petrică nu s-a dus bolnav, s-a dus să se trateze. Nu l-aţi tratat, l-aţi omorât! Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. S-a dus cu o speranţă să creadă că va veni mai bine de acolo şi asta mă pune pe gânduri că ceva s-a întâmplat, care nu a fost cum trebuie”, a spus una dintre surori, marţi seară, la Antena 3.

În ceea ce priveşte personalul medical de la clinica privată, surorile regretatului artist susţin că vor lăsa instituţiile să se ocupe de acest caz.

Una dintre surorile lui Petrică Mîţu Stoian e chemată la audieri la Inspectoratul de poliţie. Aceasta declară că nu îl acuză pe doctorul care s-a ocupat de fratele său, nici clinica privată, însă cere „să nu mai moara oameni cu zile” cum a murit fratele ei.

„Domnul doctor să urmărească dosarele pacienţilor mai amănunţit şi să vadă dacă este voie să se intre în camera respectivă sau nu este voie. Să se specializeze mai bine”, a adăugat femeia, marţi, la emisiunea Antena 3.

Procurorii continuă ancheta

Procurorii continuă ancheta în cazul interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian.

La necropsie s-ar fi stabilit că artistului îi cedaseră plămânii după ce a primit o cantitate mare de oxigen. Dosarul de ucidere în culpă deschis în acest caz este deocamdată in REM, adică cu privire la fapta în sine, fără a fi acuzată o anumită persoană.

Rezultatele autopsiei lui Petrică Mîțu Stoian au ajuns marți la procurorii care anchetează moartea artistului. În corpul interpretului, legiştii ar fi găsit o doză mare de anticoagulante. În plus, plămânii lui ar fi fost supuși unui şoc, din cauza unei cantităţi mari de oxigen.

Primele rezultate ale autopsiei

Din primele rezultate ale autopsiei făcute lui Petrică Mîțu Stoian reiese faptul că artistul a murit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni. Rezultatele confirmă suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita.

Aşadar, decesul artistului Petrică Mîţu Stoian a survenit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni precum: regurgitare mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă.

De asemenea vorbim şi de complicații post infecţie SARS-CoV-2 precum bronhopneumonie în formă severă, un şoc septic cu punct de plecare pulmonar, acidoză respiratorie decompensată, supradozaj cu anticoagulant.

Totodată în urma necropsiei a fost descoperită şi o traumă pulmonară în lobii superiori ai plămânului. Mai exact, în ceea ce privește această traumă au fost trimise analize la Institutul de medicină legală „Mina Minovici” din Bucureşti pentru a se stabili dacă barotrauma s-a produs în urma insuflării cu presiune foarte ridicată, cu mult peste parametri normali de pe un plămân deja afectat de bronhopneumonie post Covid.