Noi detalii despre explozia de la Crevedia! Anchetatorii au descoperit două seifuri în sediul stației GPL. De asemenea, joi, pe 31 august, pompierii ar vrea să golească cisterna care încă prezintă scurgeri de gaze.
Noi detalii despre tragedia de la Crevedia
Noi detalii despre Crevedia! Anchetatorii au descoperit două seifuri în sediul stației GPL la care a avut loc tragedia. De asemenea, circulă informații potrivit cărora pompierii ar vrea să golească astăzi cisterna care prezintă scurgeri de gaze, de la momentul deflagrației și până acum.
„Într-adevăr, anchetatorii au găsit două seifuri de mici dimensiuni, care au fost ridicate, sigilate și, cel mai probabil, dacă patronii firmei nu vor dori să le deschidă pentru a se vedea ce este înăuntru, se va solicita un mandat de percheziție de la judecători și vor fi deschise cu forța”, a explicat jurnalistul Dragoș Boța într-o intervenție la Antena 3 CNN.
Noi detalii despre Crevedia! În acest moment, principala preocupare a anchetatorilor este să termine cercetarea la fața locului, spun surse judiciare pentru Antena 3 CNN.
Într-una dintre cisterne încă există gaze. Toată operațiunea a fost foarte dificilă, deoarece nu există firme care să intervină în astfel de situații.
Noi detalii despre Crevedia! Joi, pe 31 august, se va încerca golirea primei cisterne și ulterior ridicarea și mutarea din zonă, pentru a se putea da drumul circulației, astfel încât oamenii să se întoarcă la casele lor.
Anchetatorii vor încerca, totodată, să ia probe din gazul care se află în cisterna respectivă. Este un amănunt important, având în vedere teoriile privind amestecarea ilegală a gazului, pentru obținerea de GPL.
Situația este destul de complicată la Crevedia, iar pericolul încă nu a trecut.
Familiile afectate vor beneficia de ajutor
Exploziile din Crevedia au provocat numeroase victime. Proiectul de hotărâre de Guvern care urmează să fie votat astăzi propune acordarea de ajutoare. Însoțitorii victimelor care au fost transferate în străinătate vor primi o indemnizație de 2.000 euro/lună. Aceeași sumă va fi primită și de însoţitorii răniților tratați în România.
Suma lunară de 1.500 lei va fi acordată persoanelor rănite, care au fost între timp spitalizate şi externate.
Statul oferă și o indemnizație prin care dorește să le sprijine pe victimele singure și familiile cu locuinţe/gospodării/bunuri afectate de explozii. Pentru aceștia ajutoarele vor varia între 1.500 lei şi 10.000 lei. Ajutoarele de urgență vor depinde aici de gradul de afectare a bunurilor.
Guvernul plănuiește să acorde joi o sumă totală de 1.283.200 lei pentru sprijinirea a 306 familii şi persoane singure, afectate de incendii.
Un alt punct pe agenda Guvernului este ratificarea Acordurilor de împrumut încheiate cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Acestea au ca scop furnizarea de finanțare adițională pentru două proiecte. Unul este destinat îmbunătățirii managementului riscurilor de dezastre. Altul se referă la prevenirea și reducerea poluării în spațiul rural din România. De asemenea, Guvernul are în vedere ratificarea Acordului cu Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul apărării, acord semnat la New Delhi în data de 28 martie 2023.