Raportul „România Educată” a fost dat publicității miercuri,14 iulie, de către Administrația Prezidențială. Astfel, o analiză a acestuia arată că fotografia președintelui Klaus Iohannis apare de 24 de ori în cadrul raportului de 137 de pagini.
Surpriză în cadrul raportului „România Educată”! Ce apare în proiectul de 137 de pagini?
Raportul „România Educată” a fost publicat în ziua de 14 iulie, cu puțin timp înainte de ședința de Guvern de miercuri, în care urma să fie asumat de către Executiv. Raportul publicat de către Administrația Prezidențială este este un proiect care aparține președintelui României, al cărui proces de consultare a durat aproape cinci ani și a implicat peste 64 de instituții publice, ONG-uri, autorități locale/centrale și peste 12.400 de persoane.
Potrivit documentului, printre țintele pe termen lung, pentru perioada 2025-2030, se numără scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, până la un nivel de cel mult 10% și reducerea cu minimum 50% a prezentei rate de analfabetism funcțional astfel încât să ajungă la cel mult 20%.
Amintim că raportul respectiv poate fi vizualizat în întregime Aici.
De câte ori apare fotografia președintelui?
O analiză a raportului arată că fotografia șefului statului apare în proporție de 17% raportat la numărul total de 137 pagini. De asemenea, în primele 40 de pagini ale raportului, sunt 13 imagini în care apare Klaus Iohannis, adică un procent de 32%.
Acest lucru a fost observat de către fosta jurnalistă Bianca Oanea, potrivit celor scrise într-o postare realizată pe o rețea de socializare. „În primele 40 de pagini ale raportului România Educată sunt 14 poze cu Klaus Iohannis. Ca să vedem mai bine prioritățile”, a scris fosta jurnalistă pe Facebook.
Printre altele, datele din acest document se referă la: educaţie de calitate pentru toţi, educaţie individualizată, autonomie şi gândire critică, alocarea de resurse suficiente, în mod transparent şi echitabil, pentru acest domeniu, şcoli sigure şi sănătoase, atractivitatea sistemului de învăţământ, management educaţional profesionist şi bazat pe responsabilitate, colaborare şi stabilitate pentru un sistem de educaţie rezilient.
Sursa foto: Capital